Mango Chutney

Ingredienten:

1 1/2 kg mangos (niet te rijp)
zout
2 eieren
2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel (Jahe)
2 eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel mosterdpoeder
2 theelepels chilipoeder
geraspte schil van 1 citroen
400 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram rozijnen
1/2 liter appelazijn

Bereidingswijze:

kookpankokkie

Mangos schillen, doormidden snijden, ontpitten en in blokjes snijden. Wat zout erover strooien en ze een nacht onder water in een pan laten staan. De volgende dag de stukjes laten uitlekken en afspoelen. De uien snipperen, knoflook uitpersen en gemberwortel heel fijn snijden. Deze drie samen met de kruiden, de geraspte citroenschil, de basterdsuiker en de gewassen rozijnen door de mangostukjes scheppen. De appelazijn erover gieten en alles al roerend aan de kook brengen. Op een laag vuur ongeveer 1 uur zachtjes laten doorkoken. Op smaak proeven en eventueel wat kruiden toevoegen. Heet in goed schoongemaakte potten gieten en deze direct afsluiten.