Meloen Chutney (meloen zoetzuur - Recept van J.W. Den Haan - Bijleveld)

Ingredienten:

1 bijna rijpe meloen
suiker
2 kruidnagels
2 cm pijpkaneel
witte wijn azijn

Bereidingswijze:

kookpankokkie

Schil de meloen ca. ½ cm dik, verwijder de pitten en snij in 3 cm³ blokken.
Bestrijk rijkelijk met suiker, voeg een beetje water, kruidnagels en pijpkaneel toe. Kook totdat de meloen glazig wordt.
Plaats een vergiet in een kom en giet alles voorzichtig in het vergiet en laat he teen paar uur uitlekken.
Voeg suiker toe met het zelfde het gewicht van het vocht en een flinke scheut azjn. Laat het koken tot het dik wordt.
Doe de meloen terug in de stroop en laat het even zachtjes door sudderen.
Laat het 12 uur in de ijskast staan, laat het uitlekken en kook het vocht weer in.
Herhaal dit nog een keer.
Gebruik zoetzuur in alle gerechten waar anders chutney bij wordt gegeven. Uitstekend bij de rijsttafel.
Het recept is wat bewerkelijk maar het geduld wordt beloond!

Recept van J.W. den Haan - Bijleveld