Pandan Cake

Ingredienten:

8 eieren,
1/4 theel. pandanextract,
155 gr.basterdsuiker ,
125 gr. zelfrijzend bakmeel,. 
3/4 kop plantaardige olie,
1 theel. gist (poeder),
1 theel. vanille extract,
3/4 kop santen, (kokosmelk)

Bereidingswijze:

kookpotkokkie

Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker, olie en vanille extract in een kleine kom tot het een goed geheel is. Voeg daarna het pandanextract en de santen toe en klop dit nog even goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel 3 keer in een grote kom, maak er een kuiltje in en klop het eiermengsel er goed doorheen. Klop in een aparte kom de eiewitten schuimig. Voeg de gist toe en klop het tot het mengsel stevig is geworden. Klop dit mengsel in 2 gedeelten door het eierdooier mengsel. Voeg dit mengsel in een 21 cm. doorsnede (niet ingevette) ronde cakevorm of springvorm. Zorg dat er geen luchtbellen in het mengsel zijn. Warm de oven voor op 175 graden. Bak de cake circa 45 minuten. Keer de bakvorm voorzichtig om op een rooster en laat het geheel rusten totdat het afgekoeld is. Pas daarna uit de vorm halen.